Echtscheiding advocaat

Wat is een echtscheiding advocaat?
Waarom moet ik een echtscheiding advocaat inschakelen?
Wat zijn de kosten?
Het Juridisch Netwerk Nederland brengt u graag in contact met een gespecialiseerde echtscheiding advocaat.

Wat is een echtscheiding advocaat

Als u met een scheiding te maken krijgt is het belangrijk dat u zich laat bijstaan door een specialist op echtscheidingsgebied, bijvoorbeeld een familierecht-advocaat. Een familierecht-advocaat heeft zich gespecialiseerd op het recht dat te maken heeft personen- en familierecht. Daar hoort echtscheiding ook bij. Een echtscheiding advocaat is een familierecht-advocaat met veel ervaring op het gebied van echtscheidingen.

Waarom een echtscheiding advocaat?

Een advocaat helpt u met veel zaken die spelen tijdens een echtscheiding. Denk hierbij aan het verdelen van de bezittingen, de afspraken die moeten worden gemaakt over de kinderen en nog veel meer. De advocaat zal het echtscheidingsverzoek bij de rechter indienen. Een echtscheiding advocaat kent de juridische valkuilen en zorgt voor een goede regeling.

Wat zijn de kosten voor een advocaat?

Bij veel advocaten is een eerste gesprek gratis en daarna worden duidelijke afspraken over de kosten gemaakt. Sommige advocaten werken op basis van een vast tarief.

De meeste advocaten werken op basis van een uurtarief. Uw advocaat kan een inschatting maken van het aantal uren dat hij of zij nodig heeft voor uw zaak zodat u van tevoren weet waar u aan toe bent.

Pro deo

In Nederland bestaat de mogelijkheid om subsidie te krijgen voor rechtsbijstand. Dit wordt ook wel een toevoeging of pro deo advocaat genoemd. Het hangt van uw inkomen af of u in aanmerking komt voor deze subsidie.

Waar kan ik een goede echtscheiding advocaat vinden?

De aangesloten echtscheiding advocaten zijn door de jarenlange ervaring in staat uw zaak tot een voor u zo optimaal mogelijk einde te brengen. De advocaten werken pro deo als dat kan.